tisdag 1 november 2016

Informationsbrev November 2016


Föreningens organisation

Ny styrelse
Styrelsen konstituerades enligt följande:
Ordinarie ledamot, ordförande Carina Hörstedt (uppg. 1)
Ordinarie ledamot, kassör Fredrik Erlandsson (uppg. 3)
Ordinarie ledamot, sekreterare Stefan Altmann (uppg. 3)
Ordinarie ledamot, nyckelansvarig Caroline Lundgren (uppg. 5)
Ordinarie ledamot, Elias Granath och Catharina Ek (uppgång 1) – delar på en ordinarie plats
Suppleant, informationsansvarig Patrik Vesth, (uppg. 5)
Suppleant Rikard Hörstedt (uppg. 1)  
Suppleant Karin Ekstrand, skyltansvarig (uppg. 5)

Föreningens fastighet

Projekten Mjölkbutiken
Vi kommer snart påbörja arbetet med att omvandla mjölkbutiken till en lägenhet. De utrymmen som idag utgörs av mjölkbutiken och soprummet måste först rivas för att sedan kunna skapa en lägenhet där. Vi har tagit in ett antal offerter och kommer snart välja en entreprenör för arbetet.

Projektet Soprummet
När arbetet med mjölkbutiken påbörjas så förlorar vi det som idag är soprummet. Istället kommer ett sopskjul placeras utanför muren mot Helgagatan. Skjulet kommer ha tre luckor varav två är avsedda för hushållssopor och den tredje för tidningsåtervinning. Luckorna kommer ha lås på dem som kan öppnas med samma nyckel som går till dörrar och källare. Skjulet har redan levererats och står tillfälligtvis utanför grinden.


Projektet Vindslägenheten
Arbetet med att färdigställa den kvarvarande tomma vindsvåningen till en lägenhet har nu påbörjats. I det första steget kommer golvet att ljudisoleras och i samband med det så kommer el och VVS att dras in i lägenheten. När det är klart så är planen att lägga ut lägenheten för försäljning utan vidare inredning. Köparen får således en möjlighet att själv inreda kök och badrum.


Föreningens gård

Gårdsfeja
Glöm inte att vi har en planerad Gårdsfeja lördagen den 19e november kl 11.00. Se särskilt anslag med mer info om detta i respektive uppgång eller på bloggen. Vi hoppas att alla kan tänka sig att vara med eller bidra ekonomiskt till gårdsfonden. Föreningen bjuder på korv med bröd och trevlig samvaro!


Övrigt

Mal
Flera lägenheter i föreningen har haft återkommande problem med klädesmal sedan i somras. Anticimex har varit här och försökt bekämpa malen i åtminstone en lägenhet, men har inte lyckats finna själva härden. Klädesmal är en olägenhet vars larver äter organiskt material såsom textilier av bomull, ull samt päls. Malen själva äter inte, men de lägger ägg som i sin tur skapar fler larver. En misstanke är att det finns en härd i källaren. Medlemmarna uppmanas kontrollera sina källarförråd för tecken på larvangrepp eller mal. Lämna heller inte organiskt material i källargången såsom fårskinnspälsar, plädar eller ullfiltar i barnvagnarna. Var vänlig uppmärksamma styrelsen på förekomst av mal eller larver.

För mer information om klädesmal följ denna länk till Anticimex.


Extra stämma
Styrelsen har kallat till en extra stämma kvällen den 7e november. Anledningen är att en fastighet som skall säljas är registrerad som två fastigheter. Det krävs ett beslut från stämman för att de skall kunna omregistreras som en fastighet. Stämman avser även att fatta beslut om att framtida sammanslagningar av lägenhetsnummer inte kräver ett extra stämmobeslut. 



Friköp av marken
Föreningen och Statens Fastighetsverk har nu enats kring en köpeskilling (marktaxeringsvärdet) och ett avtalsutkast finns på plats. Nästa steg i processen blir att informera stämman om detaljerna och fatta ett stämmobeslut om friköpet. Parallellt med detta tar styrelsen fram en finansieringslösning. Efter att vi tecknar avtalet med SFV krävs ett regeringsgodkännande för att affären ska gå igenom. Detta kan ta upp till 6 månader. Styrelsen beräknar att friköpet kan äga rum i vår. 


Styrelsen nås i första hand per e-mail via helgalunden1.9@gmail.com. Ordföranden Carina Hörstedt nås också på 0723-583313 och kassör Fredrik Erlandsson på 0709-671228.

Bloggen är under återuppbyggnad och kommer vara en informationskanal inom kort. Se http://helgalunden1-9.blogspot.se

Med vänlig hälsning,
Styrelsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar